Investment Chart Kondratiev Wave

Investment Chart Kondratiev Wave

Saturday 7 August 2010

de wereld van de stijgende winsten en de doormoddereconomie


In Barrons stat een video waar men er zich over verbaast hoe verschillend het gaat met de winsten respectievelijk economie.
Florissante winstcijfers komen samen met moiezaam economisch nieuws van de persen rollen.
Winsten doen het goed als kapitaal schaars is (dan minder overinvesteringen) en de werkloosheid hoog. Daarom is het niet zo vreemd dat het met de winsten veel beter gaat dan met de economische groei.
Misschien blijft dit zo in het westen: goede winstgroei en matige economische groei. In Aziƫ is het verhaal natuurlijk dat je wel veel winst plus economische groei krijgt, misschien valt daardoor de winst wel tegen omdat de loonstijging zo hoog is en men er voldoende spaart en kapitaal niet schaars is.

Hoe gaat de beurs omhoog in fase EF? Gewoon de langzame realisatie dat alles nog goed gaat, dat het einde der tijden toch niet zo nabij is als even van te voren gedacht. Natuurlijk komt er geen recessie, natuurlijk gaat de rente niet oneindig omhoog (dat gebeurde in het oude normaal). Winsten gaan gewoon omhoog, natuurlijk wat minder dan de consensus roept, maar niet dat is heel normaal, ze gaan gewoon omhoog in 2010, 2011 en 2012.

No comments:

Post a Comment