Investment Chart Kondratiev Wave

Investment Chart Kondratiev Wave

Sunday 14 February 2010

Strategy JPM 13 feb 2010





Positief risky assets omdat groeiverwachtingen zo krachtig aan het doorzetten zijn en de Europese Griekenland etc angst over hoogtepunt heen lijkt. Er zijn extreme shortposities in de euro opgebouwd. Het begrotingstekort van de eurozone is kleiner dan dat van de VS, VK of Japan. Debt service is geen enkel probleem. Het bankwezen heeft geen overmatige posities in Griekse staatsleningen.
Angst voor krapper monetair beleid China/VS voldoende in prijzen verdisconteerd. Credits inclusief high yield zullen er niet erg onder leiden.EMD verbeterde zo veel deze week dat JPM van OW naar N gaat. Turkije, Hongarije etc. moeten meer last krijgen van Griekenlandthema. ABS van hoge rating worden steeds meer gewild omdat ze te veel meer opbrengen dan Treasuries.
JPM spreekt zich eigenlijk tegen door te stellen dat je Chinese aandelen moet blijven onderwegen en Europese op binnenland gerichte aandelen ook. China is nog niet klaar met monetaire verkrapping en markt reageert hier heel negatief op [maar inflatie nog ver onder 4%, de pijngrens]. China verkrapt vooral vanwege overspeculatie in onroerend goed.
Europa gaat fiscale tekorten reduceren en dat zal de groei in Europa laag houden ten opzichte van VS/EM.Er is een groeiend 1937 risico.
Small caps zijn aan een flinke opmars bezig.
Commodities kunnen weer herstellen, de zwakte in Europa weegt niet optegen de kracht van EM. Huidige ractie op krapper monetair beleid China en dus lagere groei China is tijdelijk geweest. Afgelopen week trokken grondstoffenprijzen weer aan.

Macro laat verbeterende trend zien in VS, Japan en EM en valt tegen in Europa [zeer koude december niet voldoende meegenomen; herstel van Europa in 2009 was atypisch: in Duitsland en Frankrijk vóór de VS uit, terwijl dat andersom hoort te zijn; nu wordt dit weer enigszins rechtgetrokken; het past ook in het verhaal dat correlatie groei gdp tussen landen/ blokken minder moet worden [slecht voor HY]].
De bijstellingen voor de VS gebeuren zowel door de pessimisten als de optimisten (zoals JPM).

No comments:

Post a Comment