Investment Chart Kondratiev Wave

Investment Chart Kondratiev Wave

Saturday, 13 February 2010

Barrron's optimistisch (14/2/2010)

De artikelen in de Barron's waren overwegend an de optimistische kant. Meestal stijgen dn de koersen op de volgende beursdag. Of dat nu weer gebeurt blijft onzeker. Na Presidents Day (maandag) gingen de koersen nogal eens omlaag op de volgende dag.
Het gewoonlijk best gelezen interview van een interview met iemand die zijn beursvisie geeft heet: uo! (Paulsen, strateeg van Wells Fargo). Hij is optimistisch en ziet het huidig herstel erg lijken op dat van 1975 en na 1982.
Kasriel van Northern Trust stelde dat van de huidige fiscale stimulering nog maar weinig uitgegeven is. 70% komt in 2010 en later. 56% van de belastingverlagingen. In 2010 wordt de fiscale stimulering daardoor groter en niet kleiner dan in 2010. Het beleid van geld drukken en flinke overheidsstimulering is precies goed. Je krijgt goede groei en men moet beleid niet veranderen (FED moet royaal blijven en overhied moet niet met nog mer cadeautjes aankomen). Barrons rolt haast van de stoel dat een gezeghebbend econoom het overheidsbeleid goed vindt.
Kasriel zegt ook dat krediet niet het probleem is van midden- en kleinbedrijf. Me meldt maar een groot probleem: gebrek aan verkopen. Als de economie meevalt, dan gaat het ook goed met de verkopen.
Gene Epstein heeft een artikel (credit runch? Look again!) waarin hij vindt dat de groei van de consumptie meevalt op basis van de meevallende detailhandelverkopen in januari en hij ziet helemaal geen credit crunch bij de consument.
Een ander artikel zegt dat de VS het goed doet vergeleken met Europa en dat men daarom niet bang hoeft te zijn dat de Chinezen hun surplusgeld in Europa gaan beleggen in plaats van in de VS. De euro zou wegzakken naar 1.19 versus de dollar.

No comments:

Post a Comment