Investment Chart Kondratiev Wave

Investment Chart Kondratiev Wave

Saturday, 13 March 2010

wat moet ik met de asset economy: kinderen gaan voor

Ons boek geeft aan dat je de asset economy goed moet sturen. als je dat niet doet kost je dat groei, vrij veel groei. ook door te grote uitslagen in de economie, want dat is per saldo ook groeiremmend.
we hebben zeer lange periode gezien van dalend macro risico. dat is doorbroken door de kredietcrisis en komt niet helemaal goed, omdat asset economy noodzakelijkerwijze risico toevoegt als je de Japansituatie goed wil doorkomen.

dat kan een veel te harde economie veroorzaken. politici geven ineens het voorbeeld: stop met dat 100+ uur werken anders is het gedaan met je gezinsleven. ministers/ partijlieders zeiden dat hun glamour post er wel voor zorgde dat hun kinderen ineens vier jaar waren geworden (of 8) toen ze er weer naar omkeken. er was een onomkeerbaar gat in hun begeleiding ontstaan. kinderen namen hen dat nog steeds kwalijk.

de kansen voor de overheid van de asset economy worden niet goed benut. denk aan nederlandse pensioenfondsen die dolgraag in infrastructuur willen belggen. Nederlandse overheid, zorg dat pensioenfondsen hun geld in Nederlandse infrastructuur kwijt kunnen. Dat heeft een fantastisch hoge multiplierwerking en niet die van Barro.(BAM spreekt over 9* leverage).

reacties op bos: besluit 2007, geloof het niet, het is angst voor de toekomst.
libelle: geloof het niet, hij gaat echt niet de hele tijd bij de zandbak zitten.
wat nu gebeurt is een te fantastisch scenario voor de pvda
sanctie vrouw: de muts reden.
foto Bos met de lege kinderwagen.

eppink bij harrie mens:
de huidige patatgeneratie regeert. ze hebben alles gemakkelijk gekregen, hun baan etc. nu gaat het moeilijker en is het niet meer leuk en scheiden ze er mee uit. Nederland is het land met slappe kniƫn (Afghanistan). De huidige politici kwamen op met negatieve boodschap: islam, we zitten in een crisis etc.
de pvda grijpt terug op de oudere generatie. misschien ontstaat daardoor wel meer optimisme.

buitenhof: kabinet met wilders an niet omdat pvv geen zetels heeft in eerste kamer.
dus strijd cohen balkenende en niet cohen wilders. cda zal wijzen op te linkse insteek cohen. cohen dat stem cda er een voor wilders is.

No comments:

Post a Comment