Investment Chart Kondratiev Wave

Investment Chart Kondratiev Wave

Saturday 2 October 2010

goud zilver ratio


De goud zilver ratio is een indicator of de rentecurve vlakker wordt en of de goudprijs begint te bubbelen.
Als de zilverprijs harder stijgt dan de goudprijs is dat meestal een teken dat het beter gaat met de economie (er zijn meer industriƫle toepassingen voor zilver dan voor goud). Daarom zou de rentecurve dan moeten vervlakken.
Dat was niet zo'n bruikbare indicator het afgelopen jaar. Excessivee monetaire veruiming via geld drukken wint het van vooruitzichten voor een betere economie. De zilverprijs is nog wilder dan de goudprijs. Als je in goud gelooft, dan moet je extra enthousisat worden over zilver.
De goudzilver ratio daalde flink voor de enorme top in 1980. Dat lijkt nu ook weer nodig om te kunnen zeggen dat de goudprijs is uitgestegen. De goud zilver ratio staat nu nog te hoog om te kunnen zeggen dat de goudprijs definitief getopt heeft (althans volgens deze theorie).
De grafieken van gold eagle zijn aardig (http://www.gold-eagle.com/charts/gegsr.html). De echte goud bulls moeten overigens even geduld hebben: oktober is seizoenmatig gemiddeld een slechte maand voor goud geweest (zegt ook niet alles, maar toch een seizoenwaarschuwing kan goud waard zijn).

No comments:

Post a Comment